Webstock Awards propune o serie de categorii noi in acest an, devenind o competitie ce pune accent deopotriva pe comunicarea online, publicitatea digitala si proiecte creative in social media. Inainte de a trimite o propunere in competitie, va rugam sa consultati categoriile si sa cititi cu atentie regulamentul.
Campanii initiate de asociatii si organizatii non-profit, lansate in ultimul an, in mediul online, care au cautat sa schimbe perceptii, au sustinut comunitati ori cauze importante. La aceasta categorie nu se pot inscrie persoane individuale (creatori de continut, bloggeri, influenceri etc) si nici cele initiate de companii/branduri. Sunt admise colaborarile intre asociatii si companii, doar in cazul in care acestea au fost initiate de ONG-uri. Nu pot fi inscrise proiecte care au participat la editii anterioare. Contactati organizatorul pentru lamuriri suplimentare.
VEZI NOMINALIZATI
Campanii derulate de branduri pentru segmentul business-to-business. Campanii care se remarca prin creativitate, un concept inedit si prin felul in care au fost folosite canalele digitale, platformele sociale ori conturile influencerilor. Campanii in care mediul digital a avut un rol bine definit.
VEZI NOMINALIZATI
Categorie dedicata proiectelor speciale si campaniilor care combina tehnologia (implicit mediul online) cu spatiul offline, initiate de companii si branduri, ce pun accent pe oferirea unei experiente inedite audientei. Selectia nominalizarilor va fi facuta in functie de creativitate si elementul “experiential” al proiectului. Sunt cautate campanii intr-adevar deosebite, care au avut o idee puternica sau o implementare inedita. Nu sunt admise proiectele personale, campaniile de BTL obisnuite si nici evenimentele per se (concerte, festivaluri, meetups ori conferinte). Sunt acceptate insa activarile creative ale brandurilor din cadrul evenimentelor, cu conditia ca acestea sa aiba si o componenta digitala.
VEZI NOMINALIZATI
Categoria ofera recunoastere campaniilor digitale si din social media care s-au bazat pe un continut creativ, bine conturat si la o calitate deosebita, realizate de branduri sau organizatii. Campaniile de promovare bazate pe continut ies in evidenta prin strategie, planificare, creativitate, integrare, relevanta fata de target, personalizare si distributie. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale (bloguri, site-uri de stiri sau continut de nisa, publicatii online de orice fel etc.).
VEZI NOMINALIZATI
Categorie adresata campaniilor de brand sau organizatiilor, care au inclus diverse forme de continut vizual (clipuri video lungi, stories, clipuri video scurte, animatii, GIF-uri, infografice, meme-uri, ilustratii etc). Campaniile trebuie sa fie atractive si coerente, sa genereze interactiune si sa se alinieze cu valorile si comunicarea brandului/organizatiei. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale (creatori de continut, freelanceri, artisti etc).
VEZI NOMINALIZATI
Categorie dedicata campaniilor pe TikTok, initiate de branduri sau organizatii. Campanii care se remarca prin creativitate, un concept inedit si pe felul in care au fost folosite optiunile platformei ori conturile influencerilor. Campanii in care TikTok a avut un rol bine definit. Categorie dedicata brandurilor. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale.
VEZI NOMINALIZATI
Campanii derulate de branduri sau organizatii pe Instagram. Campanii care se remarca prin creativitate, un concept inedit si pe felul in care au fost folosite optiunile platformei ori conturile influencerilor. Campanii in care Instagram a avut un rol bine definit. Categorie dedicata brandurilor. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale.
VEZI NOMINALIZATI
Campanii derulate de branduri sau organizatii pe YouTube. Campanii care se remarca prin creativitate, un concept inedit si pe felul in care au fost folosite optiunile platformei ori conturile influencerilor. Campanii in care YouTube a avut un rol bine definit. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale.
VEZI NOMINALIZATI
Categorie dedicata creatiilor video cu difuzare exclusiva online, dezvoltate de branduri, organizatii si institutii media (pentru un brand). Pot fi propuse campanii virale si proiecte care apar pe YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn ori pe alte platforme online (site de brand). La aceasta categorie, nu pot fi propuse vloguri, canale YouTube de nisa sau conturi de TikTok, spoturi TV difuzate (si) online ori proiecte individuale. Nu pot fi inscrise proiecte care au fost nominalizate deja anul trecut la Webstock Awards. Contactati organizatorul pentru lamuriri suplimentare.
VEZI NOMINALIZATI
Categoria ofera recunoastere campaniilor care au reusit sa creeze o interactiune deosebita cu publicul tinta in mediul digital si in social media. Campaniile propuse trebuie sa demonstreze cum a fost incurajata interactiunea dintre brand sau organizatie si audienta dorita. Interactiunea poate fi definita de numarul de like-uri, distribuiri, vizualizari, formulare completate, volumul de continut generat de utilizatori si, in general, de actiunile pe care le-au intreprins oamenii/utilizatorii.
VEZI NOMINALIZATI
Categorie adresata campaniilor de brand sau organizatiilor, care au inclus mai multe retele sociale sau au imbinat creativ cel putin un canal social media cu alte media. Studiile de caz trebuie sa evidentieze tacticile, canalele de comunicare si atingerea obiectivelor, aliniate la filosofia brandului si la strategia de comunicare/marketing. Recomandam includerea rezultatelor campaniilor in studiul de caz trimis.
VEZI NOMINALIZATI
Categorie dedicata proiectelor care utilizeaza elemente, platforme sau tehnologii noi, precum AI, AR, VR, sau care au la baza volume mari de date (Big Data). Ineditul si inovatia sunt un factor diferentiator. Multe proiecte provin de obicei de la branduri care au facut experimente in social media sau in mediul online, iar altele sunt inscrise de institutii media care experimenteaza noi tehnologii sau chiar inoveaza. Sunt acceptate doar proiecte lansate deja si care fie se adreseaza pietei noastre. La aceasta categorie pot fi inscrise doar proiecte care nu au mai fost nominalizate anterior. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale.
VEZI NOMINALIZATI
Campanii desfasurate de branduri cu creatori de continut (bloggeri, vloggeri, instagrammeri, etc) si/sau celebritati. Creativitatea campaniilor este un factor esential in jurizare, dar va fi apreciat si rolul influencerilor, mix-ul lor si originalitatea in implementare. Proiectele inscrise trebuie sa reprezinte un brand/o companie si sa sublinieze rolul pe care influencerii l-au avut in campanie. La aceasta categorie pot fi inscrise doar proiecte care nu au mai fost nominalizate anterior. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale.
VEZI NOMINALIZATI
Categorie adresata campaniilor de brand sau organizatiilor, care au derulat campanii integrate, ce au inclus cel putin doua canale digitale distincte (social media, display, PPC, newsletter, mobile, interactive media, noi tehnologii etc). Studiile de caz trebuie sa evidentieze tacticile, canalele de comunicare si atingerea obiectivelor, aliniate la filosofia brandului si la strategia de comunicare/marketing. Recomandam includerea rezultatelor campaniilor in studiul de caz trimis.
VEZI NOMINALIZATI
Proiecte speciale initiate de branduri in mediul online, care nu se incadreaza in alta categorie din competitie. Sunt asteptate proiectele intr-adevar deosebite, care au avut o idee puternica sau o implementare inedita in social media sau in mediul digital. Nu sunt admise proiectele personale, evenimentele de orice fel, spoturile TV difuzate online si, in general, campaniile de brand obisnuite, ci mai degraba proiecte si campanii speciale, abordari inedite, integrari online – offline originale etc.
VEZI NOMINALIZATI
Categorie deschisa ideilor din spatele campaniilor ori proiectelor digitale si din social media, desfasurate de branduri in ultimul an. La aceasta categorie nu pot fi propuse proiecte nominalizate la o editie anterioara. De asemenea, studiul de caz trebuie sa sublinieze clar creativitatea, unicitatea, elementele diferentiatoare ale ideii. In competitie, nu pot fi propuse proiecte personale.
VEZI NOMINALIZATI